Yogavakantie India januari 2024 – Spirituele steden en Rajasthan


Yogadocenten Saskia Grootegoed en Atul Mulji nemen je mee naar de mooiste yogaplekken in India en de beste yogadocenten.
Ga jij mee op avontuur deze winter?

7-20 januari 2024   CLICK HERE FOR ENGLISH

Aankomende januari organiseren we weer een yogavakantie naar India. De reis wordt begeleid door yogadocenten Saskia Grootegoed en Atul Mulji. Beiden reizen al vele jaren naar India voor yogastudie. Ze vertellen je onderweg alles over de lokale cultuur, de do’s & dont’s en lokale gebruiken. Op die manier kun jij zorgeloos genieten van je vakantie.

Tijdens de reis verblijft je in goede hotels. We reizen met comfortabele treinen, privé-minibus en per vliegtuig. De maaltijden zijn goed verzorgd (vegetarisch) en afwisselend. We bieden een totaalprijs voor de reis, inclusief excursies, entreegelden en reis- en verblijfskosten. Dus géén verborgen kosten achteraf.

Het programma van dag tot dag

New-Delhi | Varanasi | Sarnath | Jaipur | Jodhpur | Jaisalmer & Thar-woestijn

New-Delhi naar Varanasi

We starten onze reis in de hoofdstad New-Delhi. Vanaf daar vliegen we naar Varanasi – de beroemde heilige stad aan de Ganges. In Varanasi bezoeken we de indrukwekkende tempels aan de oevers van de Ganges. Sommige staan er al honderden jaren, andere zijn splinternieuw, maar allemaal worden ze volop gebruikt door lokale bewoners en pelgrims van over de hele wereld. We maken een boottocht bij zonsopgang op de Ganges en krijgen les van Indiase yogadocenten. Ook nemen we je mee naar buurten buiten de toeristische routes zodat je een beeld krijgt van het lokale Indiase leven. We bezoeken een school in een van de armere wijken die al jaren wordt gerund door de fantastische mensen van stichting Duniya.

Vanuit Varanasi maken we een dagtrip naar het idyllische Sarnath waar Boeddha de verlichting bereikte.

Jaipur

Van Varanasi vliegen we door naar de roze stad Jaipur, de majestueuze hoofdstad van Rajasthan. Hier vind je de schoonheid van India werkelijk op iedere straathoek: van kleurrijke sari’s en tulbanden tot indrukwekkend gedecoreerde paleizen en eeuwenoude tempels. We bezoeken het City Palace en het Paleis der Winden, de Hawa Mahal. Dwaal langs de niet minder dan 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen en vergaap je aan alle schoonheid.

Astrologie en astronomie hebben altijd een belangrijke plaats gehad in de geschiedenis van Rajasthan. In Jaipur bezoeken we het Royal Observatory. Dit astrologische onderzoekscentrum (zonder telescopen!) waar wetenschappers al in de 18e eeuw de stand van de sterren aflazen, is ongeëvenaard. Ben je benieuwd naar je persoonlijke horoscoop, dan kun je deze door een lokale astroloog laten lezen.

Jodhpur

Na Jaipur reizen we door naar Jodhpur. Deze stad wordt ook wel de Blue City genoemd en daar is niks aan gelogen. Een wirwar van middeleeuwse straatjes leidt je langs blauwe huizen en bazaars die geuren naar rozen en wierook. We bezoeken een lokale yogaschool en krijgen les van een bekende yogadocent.

Jaisalmer & Woestijnsafari

We bewaren het mooiste voor het laatst. Voor het eerst doen we op onze reis de gouden stad Jaisalmer aan. Deze kleine stad ligt midden in de schitterende Thar-woestijn en is bekend om de sprookjesachtige haveli’s (oude herenhuizen). Het enorme zandkleurige Jaisalmer Fort is een stad op zich. Nadat we de oude stad hebben verkend nemen we je mee op een kameelsafari naar de woestijn. Je slaapt onder de sterrenhemel en doet yoga in de woestijn bij zonsopgang. Na onze laatste nacht in Jaisalmer reis je per trein terug naar Delhi.

 

Taj Mahal

Verleng je verblijf in India met een bezoek aan de Taj Mahal op 21 januari (optioneel)

Ik wil graag meer weten over deze reis:

  Lees de praktische details

   


  Liesbeth van Dongen reisde drie maal met Movimento naar India voor een yogavakantie.

  Reizen naar India met Movimento is net zo spannend als India is – mysterieus, warm, vol kleur en magisch. Movimento zorgt dat je niet in de chaos van India blijft steken. Yoga, hotels, eten; alles is goed verzorgd op een losse en ontspannen manier.


  Neem contact met ons op via info@movimento-yogatravel.com.

  Of bel: (0)6-24557819

   

   

  INSTAGRAM