Nieuwe paden bewandelen met Hypnotherapie

Wist je dat het onbewuste brein verantwoordelijk is voor 95% van de keuzes die we in ons leven maken? Het onbewuste is het deel van de hersenen waar onze emoties worden verwerkt, maar ook waar negatieve overtuigingen over onszelf en oude pijn liggen opgeslagen. Dit kan verandering in de weg staan. Hypnotherapie helpt je om bewust te worden van onbewuste patronen zodat verandering wél slaagt.

Ons brein lijkt soms wel een denkende machine. De hele dag produceert het gedachtes; over het verleden, de toekomst, to do-lijstjes, zorgen, dromen. De afgelopen jaren bestudeerde ik vanuit de yogaleer de werking van de menselijke geest. Een van de inzichten die ik daaruit meenam is dat je gedachtes soms je leven lijken te bepalen, maar dat je die gedachtes helemaal niet bènt en niet altijd serieus hoeft te nemen. Ook bij hypnotherapie neem je je binnenwereld onder de loep. Hoe ons leven verloopt wordt deels bepaald door hoe we denken maar ook voor een aanzienlijk deel door patronen waar we ons niet direct van bewust zijn. Dingen die we eerder in ons leven meemaakten kunnen jaren later nog ons gedrag bepalen; bijvoorbeeld doordat je iets niet goed verwerkt hebt of negatieve overtuigingen over jezelf hebt gecreëerd. Bij hypnotherapie onderzoek je onbewuste patronen en overtuigingen over jezelf. Je krijgt er meer zicht op.  Zo krijg je meer grip op je leven en komt verandering binnen handbereik.

De magie van hypnose

Een tijd geleden ging ik naar een hypnotherapeut die mij hielp met de slaapproblemen waar ik al jaren door werd getergd. In een paar sessies was een jarenlang probleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Magie? Verre van. Tijdens de sessies bracht de therapeut me in contact met diepgelegen patronen die mijn slaap belemmerden. Die patronen bleken net als de gedachtes beïnvloedbaar, waardoor ik meer grip kreeg op mijn slaap en mijn dagelijkse leven drastisch veranderde. Met mijn wakkere, denkende geest was het me al die jaren ervoor niet gelukt om dit probleem te tackelen.

Ervaar hypnotherapie zelf

Inmiddels ben ik in het laatste jaar van mijn opleiding tot hypnotherapeut en gestart met het geven van behandelingen. Als yogatherapeut werkt ik al lange tijd met mensen die last hebben van chronische pijn, stress en rugklachten. Naast technieken uit de hypnotherapie gebruik ik in mijn sessies daarom ook oefeningen uit de yoga, zoals voor het verbeteren van de ademhaling, de concentratie en het lichaamsbewustzijn. Ik bied een geïntegreerde aanpak, waarbij lichaam en geest samenwerken om je gezond en vrij te voelen.

Voor deze klachten kun je bij mij terecht:


Hypnotherapie is o.a effectief bij:

 • Moeite bij ontspannen
 • Angst en piekeren
 • Verslaving & doorbreken van oude gewoontes
 • Slaapproblemen
 • Fibromyalgie
 • Chronische vermoeidheid
 • Chronische en onverklaarbare pijn
 • Burn-out
 • Faalangst

Praktisch

Omdat ik nog in opleiding ben, bied ik een aantal trajecten aan tegen gereduceerd tarief. Een traject bestaat gemiddeld uit zo’n vijf á zes sessies. Deze vinden plaats in Amsterdam, Westerpark. Praktische informatie en kosten.

Maak een afspraak, mail naar: saskiagrootegoed@gmail.com

Of vul het formulier in:

   

  INSTAGRAM